Personen (Alle leeftijden!) die (deels) hulpbehoevend zijn komen in aanmerking voor de Prikkelpas. Specifieke aandoeningen waarbij overprikkeling vaak voorkomt, zijn onder andere: Psychische stoornissen (waaronder ADHD/ADD, Autisme (ASS), angststoornis, PTSS, Bipolair, ARFID) Hoogbegaafdheid, Verstandelijke handicap (bijvoorbeeld Down syndroom), *Neurocognitieve/Neurologische aandoeningen (waaronder TOS, Alzheimer, DCD, FNS), Neurofibromatose (NF1+2), Kanker (alle soorten) Spina Bifida, Luchtwegaandoeningen (waaronder o.a. COPD, Cystic fibrosis (CF) , Astma) *Reumatische aandoeningen (waaronder o.a. Fibromyalgie), Bindweefsel aandoeningen (b.v. EDS), *Neuromusculaire + Neurologische aandoeningen (spierziekten + zenuw aandoeningen waaronder o.a. ALS, MS), *Zintuigelijke aandoeningen waaronder een auditieve of visuele beperking *PAIS (Post acuut Infectieus Syndroom waaronder; Post-COVID Lyme, Q-koorts) *Niet aangeboren hersenletsel (NAH), *Hersenaandoening (waaronder Epilepsie, Gilles de la tourette, Cerebrale parese (CP), Parkinson en 100+ aandoeningen), *Hartaandoeningen *PPPD & BPPD (evenwichtsstoornissen), Sifrim-hitz-weiss syndroom, CRPS, & Diabetes type 1.
Het is voor ons onmogelijk alle aandoeningen te benoemen waarbij overprikkeling voorkomt. We hopen met deze lijst de meest voorkomende aandoeningen te hebben benoemd.
Komt jouw aandoening niet in dit rijtje voor? Neem dan voorafgaande je Prikkelpas aanvraag even contact met ons op. Wij kunnen dan een inschatting maken of er sprake is van een aandoening waarbij overprikkeling op de voorgrond staat.
Om gebruik te maken van onze diensten, vragen we een document waaruit blijkt dat je extra ondersteuning nodig hebt. Dit kan een kopie/screenshot van de volgende documenten zijn:
*TLV-aanvraag (ouders ontvangen deze thuis)
*Een begeleidingsplan of zorgplan opgesteld door een zorgverlener
*Een medische diagnose
*Documentatie vanuit school of Passend onderwijs
*Gehandicaptenparkeerkaart
*Een verklaring vanuit de WLZ
*Een begeleidingsplan vanuit de WMO
*Een verklaring van de WIA
*OV-Begeleiderskaart
*Documenten van een arts, instelling, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut of andere relevante zorgverleners.
Heb je andere documenten die aantonen dat je extra ondersteuning nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Deze lijst is een richtlijn en kan nog worden uitgebreid
We vragen om documentatie waaruit blijkt dat je in het dagelijks leven extra ondersteuning nodig hebt. Hiervoor vragen wij een kopie van een document.
Vanwege privacy en veiligheid vragen we je vriendelijk om alleen een document toe te sturen waarop enkel de naam, diagnose en de instantie die het heeft afgegeven zichtbaar zijn. Andere informatie mag je afschermen. Als je toch een volledig document instuurt, ligt de verantwoordelijkheid hiervoor bij jezelf.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens en verwijderen deze direct van onze server na inzage. We nemen alle nodige maatregelen om ons systeem veilig te houden, maar omdat 100% beveiliging nooit gegarandeerd kan worden, vermijden we onnodige risico’s.
Nee, een begeleider kan je eigen begeleider zijn maar ook een ouder, broer(tje) of zus(je) die jou goed kan begrijpen en kan helpen tijdens activiteiten. Om deze reden hebben wij besloten geen minimum leeftijd aan een begeleider te hangen. Wél kan het zo zijn dat bepaalde activiteiten een minimale leeftijd vragen. Check daarom altijd de voorwaarden bij de partner zelf alvorens je de locatie bezoekt.
De Prikkelpas kost €49,95 (inclusief €5,00 administratiekosten) en is onbeperkt geldig!
De dagen waarop de orders verwerkt worden zijn:
Maandag (= dinsdag op de post)
Donderdag (= vrijdag op de post)
Orders die compleet zijn worden tot 13.00 meegenomen. Vergeet je een relevant document toe te voegen aan je order dan duurt het verwerken uiteraard langer. Bestel je op een later tijdstip dan schuif je door naar het volgende levermoment.
Belangrijk: de PostNL is momenteel erg traag met het verwerken van de post. Het kan daarom tot een week of langer duren voor je je pas ontvangt. Heb je de pas 14 dagen na verzenddatum niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Let op: de genoemde levertijden zijn een indicatie. We zijn afhankelijk van een externe partij voor de levering van onze Prikkelpassen. Tijdens drukke periodes of bij onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, kan het voorkomen dat een levertijd niet gehaald wordt. Uiteraard doen we ons best om je hier tijdig over te informeren.
Alles over de Prikkelpas
De Prikkelpas is een fysieke pas die je kunt laten zien aan de kassa. Hiermee geniet je van voordelen bij verschillende uitjes, variërend van dierentuinen tot jumping parken. Op onze website onder "Aanbieders" kun je ontdekken waar je je Prikkelpas gebruiken kan. Er is altijd een geldig legitimatiebewijs nodig om de pas te kunnen gebruiken.
Vraag een Prikkelpas aanWat is een Prikkelpas?
Een Prikkelpas is een pas waarmee mensen die prikkels moeilijker verwerken, hulp en speciale toegang krijgen bij leuke activiteiten en uitstapjes.
Verbeterde toegankelijkheid
De Prikkelpas biedt verbeterde toegang tot diverse uitjes door het creëren van een omgeving die rekening houdt met prikkelverwerkingsstoornissen, waardoor meer mensen met deze uitdagingen kunnen deelnemen en genieten.
Uitgebreide keuze
De pas opent de deur naar een breed scala aan uitjes, waardoor deelnemers een ruime keuze hebben in activiteiten die aansluiten bij hun interesses en behoeften.
Erkenning van overprikkeling
De Prikkelpas erkent en respecteert de realiteit van overprikkeling, waardoor personen met deze uitdaging zich begrepen en ondersteund voelen.
Korting op toegangskaartjes
De pas biedt financiële voordelen door korting te geven op toegangskaartjes, waardoor de kosten voor deelname aan uitjes voor mensen met prikkelverwerkingsstoornissen toegankelijker worden.
Verminderde Wachttijden
Snellere toegang, entree tijdens daluren of prioriteitstoegang, waardoor lange wachtrijen vermeden worden, wat de stress en overprikkeling kan verminderen.
Flexibiliteit in Begeleiding
De Prikkelpas staat in veel gevallen toe dat deelnemers begeleid worden door een vertrouwde begeleider zonder extra kosten, waardoor ze zich comfortabel en ondersteund voelen tijdens het uitje.
Ontdek alle uitjes waar jij Prikkelkorting krijgt
Duik in de wereld van onbegrensde avonturen met onze Prikkelpas! Ontdek alle geweldige uitjes waar jij kunt genieten van exclusieve Prikkelkorting. Maak je klaar om te verkennen, te beleven en te ontspannen, terwijl je profiteert van speciale voordelen die het plezier voor jou toegankelijker maken dan ooit tevoren.
Tijdlijn

Onze website lanceren
Ons visitekaartje staat nu online en hiermee kunnen we nieuwe partners inspireren om zich aan te sluiten bij onze beweging. Samen voor inclusiviteit! 🏆
10 partners in provincie Flevoland (in progressie)
We zijn druk bezig om deze samenwerkingen te regelen. Hierdoor wordt het voor mensen met prikkelverwerkingsproblemen makkelijker om leuke dingen te doen.
10 partners in provincie Utrecht
We zijn bezig met plannen maken en regelen om dit doel te bereiken. Blijf onze website en kanalen in de gaten houden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.
10 partners in provincie Noord-Holland
We zijn bezig met plannen maken en regelen om dit doel te bereiken. Blijf onze website en kanalen in de gaten houden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.
Doneer en draag bij aan onze missie voor inclusiviteit.
Jouw steun is de sleutel tot het verwezenlijken van onze missie bij Overprikkeling de Baas. Met jouw donatie kunnen we de toegankelijkheid vergroten, meer partners betrekken en onze impact op inclusieve avonturen uitbreiden. Elk bedrag, groot of klein, draagt bij aan het creëren van een wereld waarin prikkelverwerkingsstoornissen geen belemmering vormen voor plezier en avontuur.
Veelgestelde vragen
Hier vind je nuttige informatie en duidelijke uitleg over allerlei onderwerpen met betrekking tot Overprikkeling de Baas en de Prikkelpas. Mocht je vraag hier niet tussen staan, verzoeken we om contact op te nemen.
Contact opnemenDe Prikkelpas is een identificatiemiddel dat speciaal is ontworpen voor mensen met prikkelverwerkingsstoornissen. Het biedt toegang tot aangepaste voordelen en ondersteunende voorzieningen bij verschillende recreatieve activiteiten en uitjes.
Een lijst van deelnemende locaties is beschikbaar op onze website. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van de plaatsen waar je de Prikkelpas kunt gebruiken.
Overprikkeling de Baas streeft naar inclusiviteit door samen te werken met partners in de recreatiesector, het bevorderen van bewustzijn en begrip, en het bieden van concrete voordelen via de Prikkelpas om ervoor te zorgen dat mensen met prikkelverwerkingsstoornissen volledig kunnen deelnemen aan recreatieve activiteiten.
De Prikkelpas is beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen met prikkelverwerkingsstoornissen. We streven ernaar om mensen van alle leeftijden te ondersteunen.
Het is belangrijk om altijd je ID-kaart mee te nemen, omdat hier mogelijk naar gevraagd zal worden. Je moet kunnen aantonen dat jij de persoon bent die op de pas staat. Een foto van je ID-kaart of paspoort is ook voldoende.
De deals die we sluiten met bedrijven hebben een bepaalde geldigheidsduur. Over het algemeen hebben partners een jaarcontract maar wij werken ook met contracten van een halfjaar. Ook zijn er tijdelijke partners die eerst willen kijken of de samenwerking iets voor hen is. Tijdelijke partners worden altijd duidelijk aangemerkt als tijdelijke partner. Houd onze website in de gaten voor eventuele wijzigingen en zorg ervoor dat je favoriete partner nog steeds deelneemt alvorens je de locatie bezoekt.
De Prikkelpas bezorgt een
glimlach voor iedereen!

Kane Leermans
Prikkelpas-houder

Valerie Smit
Prikkelpas-houder